“Bernard-Henri Lévy: Fogalmam sincs, Orbán miért akart velem beszélgetni”

By Lakner David

Published on Thursday, April 11, 2019

„Az egész úgy kezdődött, hogy adtam egy interjút az Indexnek, amiben többek között elmondtam, hogy Orbán Viktor kiárusítja Magyarországot az FSZB-nek, miközben korábban az egyike volt, aki segített kihúzni a KGB markából. Erre Orbán megkeresett, hogy kevésbé nem is érthetne egyet, de üljünk le, beszélgessünk” – így idézte fel keddi, Konrád Györggyel közösen tartott sajtótájékoztatóján a miniszterelnökkel való kapcsolatfelvételét Bernard-Henri Lévy. A francia filozófus az eseményt követően interjút adott a Magyar Hangnak is.

Bernard-Henri Lévy Looking for Europe – Keressük Európát című előadásával érkezett Magyarországra, itt ült le több mint két órára beszélgetni Orbán Viktorral. Elmondása szerint a vita során arra jutott, hogy Orbán valóban komolyan gondolja, amit mond, őszintén hisz az illiberalizmusban. Fontos, hogy a bennünk élő ifjúkori én ne vesszen el, Orbán viszont megölte magában a fiatalembert Lévy szerint.

Több kritika is érte a filozófust, amiért rá szánt időt Orbán, miközben a kormányfüggetlen lapoknak tíz éve nem ad már interjút, és a civilekkel sem szokása egyeztetni. Lévy említette is, hogy ezzel sokan szembesítették a beszélgetés után, és meglepetésként érte őt is. Ez is mutatja szerinte, hogy Magyarország rossz irányba halad, és demokráciában nem normális, ha egy kormányfő így tesz.

Read more : https://magyarhang.org/belfold/2019/04/11/bernard-henri-levy-fogalmam-sincs-orban-miert-akart-velem-beszelgetni/